Flevoland

8243 GG Lelystad

Bel mij

0628601812

Stuur en E-mail

contact@myrthaadriaan.nl

Over Myrtha

Over Myrtha

Op de vraag wie ik ben, antwoord ik vaak: een wereldverbeteraar!

Als kind was ik al bezig met het welzijn van mens en dier. Straathonden nam ik mee naar huis, knapte ze op en zorgde daarna voor een nieuw thuis; kinderen zonder vrienden daar raakte ik mee bevriend. Het leed van anderen grijpt mij heel erg aan en ik ben altijd op zoek naar een manier om hun wereld gewoon een beetje mooier te maken. De keuze voor de studie Psychologie was niet zo moeilijk. Wat mensen beweegt vind ik fascinerend en het verveelt nooit om een kijkje te nemen in de menselijke psyche. De manier waarop wij omgaan met onze gedachten, emoties én lichamelijke sensaties en de wijze waarop het van invloed is op ons welzijn en dagelijks functioneren is boeiend. Ik houd van mensen en hun verhalen en heb een onbedwingbare behoefte om ze te helpen bij het benutten van hun ware potentie.

Overtuigd van de positieve effecten van werk op de kwaliteit van leven, specialiseerde ik mij in de psychologie van arbeid en gezondheid. In mijn afstudeeronderzoek stonden de psychische kosten van werkloosheid centraalIn de afgelopen 14 jaar heb ik gewerkt aan het verbeteren van het welzijn van vastgelopen en/of uitgevallen medewerkers. Sinds 2017 is mijn affiniteit meer verschoven naar de chronisch zieke mens. Mijn persoonlijke ervaring met een chronische aandoening is een belangrijke drijfveer en inspiratiebron hiervoor. 
Om fit te blijven, doe ik aan (amateur)kickboksen. Ook mag ik mijn vocale kwaliteiten trainen tijdens de wekelijkse zanglessen.

Opleiding en kwalificaties

  • Master Arbeids- en Organisatiepsychologie, inclusief aantekening arbeid en gezondheid
  • Aantekening psychodiagnostiek (BAPD)
  • Specialisatie Addiction Coach
  • Traumatherapie: EMDR, Imaginaire exposure
  • Acceptance and Commitment therapy (ACT)
  • Cognitieve Gedragstherapie (CGT)
  • Oplossingsgerichte coaching
  • Interventies bij arbeids- en gezondheidsproblematiek
  • Motiverende gespreksvoering

Ik heb ervaring met het behandelen van psychische klachten die vaak voorkomen bij letsel, chronische pijn, ziekte en verzuim. Thema’s die in het behandeltraject vaak aan bod komen zijn angst, trauma, somberheid, machteloosheid, spanningsklachten, cognitieve klachten, slaapproblemen, onbegrip, schuldgevoel, medisch onvoldoende verklaarbare (pijn)klachten, rouw en verlies. Maar ook arbeidsvraagstukken en sociale problemen.

Mijn aanpak is kortdurend, oplossingsgericht en pragmatisch. Mijn coachingsstijl is het best te omschrijven als empathisch- confronterend. Empathisch, omdat ik meeleef en ruimte maak voor jouw proces. Confronterend, omdat ik je niet alleen vertel wat je wil horen, maar ook wat je nodig hebt om vooruit te komen.

Door regelmatige bijscholing en intervisie houd ik mijn professionaliteit op peil. Ik ben aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen en geregistreerd onder nummer 215496. Dit houdt in dat ik handel volgens de beroepscode van dit instituut.

Wil je meer weten over mijn professionele achtergrond? Kijk eens op mijn Linkedinprofiel: https://www.linkedin.com/in/myrthaadriaan/ en neem bij vragen contact op.

Meer dan een ziekte!

MyAdi begeleidt chronisch zieken naar meer welzijn en verbeterde participatie.

Aangesloten bij:

Diagnostiek, psychologische- en arbeidsgerelateerde zorg bij chronische aandoeningen

© All rights reserved | Webdesign door Koster-media